Plateautrapliften zijn de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers en voor mensen die goederenvervoer verzorgen, om op een makkelijke manier toch naar boven te kunnen geraken. Naast het feit dat een plateautraplift een betaalbare oplossing is voor mensen, heeft een plateautraplift nog een aantal andere voordelen zoals dat wanneer de plateautraplift niet gebruikt wordt deze makkelijk kunnen ingeklapt worden. Op deze manier kan de trap terug volledig gebruikt worden zonder de plateautraplift.

Wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een gewone traplift en een plateautraplift? Een gewone traplift heeft een stoel waar één persoon kan in plaatsnemen. Een plateautraplift daarentegen wordt gebruikt om mensen met een rolstoel langs een trap te kunnen vervoeren. Plateautrapliften kunnen van dienst zijn voor trappen met bochten of met tussenbordessen, alsook voor een rechte trappen. De plateautraplift beweegt zich net zoals een gewone traplift via een railsysteem over de trap waar de plateautraplift aan bevestigd is. Zoals bij de gewone trapliften zijn er bij de plateautrapliften heel wat verschillende soorten: een plateautraplift die aangedreven wordt door middel van een kabel of een plateautraplift die wordt gestuurd door middel van een accu.

Een plateautraplift die aangedreven wordt door middel van een kabel is geschikt voor rolstoel en goederenvervoer, dit soort lift mag gebruikt worden voor intensieve taken zoals zware goederen. Een plateautraplift daarentegen die wordt gestuurd door een accu is eerder geschikt voor lichtere taken zoals rolstoelvervoer, het grote voordeel aan deze plateautraplift is dat hij dankzij zijn compacte vorm een stuk kleiner is dan een plateautraplift die wordt aangedreven door middel van een kabel.

De plateautraplift is een goeie oplossing voor particulieren en openbare diensten zoals scholen, musea en nog vele andere. Er zijn heel wat leveranciers van plateautrapliften terug te vinden op het internet die een plateautraplift aangedreven met een accu of een plateautraplift aangedreven door een kabel aanbieden.

 

Tags: droogijsstralenStrechtentweedehands auto Klik hier voor L elementenKlik hier voor U elementen