Een hefplateaulift lift is een lift voorzien van een heftplateau die tot een bepaalde hefhoogte kan gaan. Hoe hoog die hefhoogte kan bedragen hangt af van het soort hefplateaulift u kocht of huurde. Standaard is het hefvermogen van een hefplateaulift minstens 250 kilogram.

Wat is nu het verschil tussen een gewone traplift en een hefplateaulift? Een gewone traplift beschikt over een stoel die bevestigd is op een rail die een persoon naar de bovenverdieping van een huis kan brengen. Een hefplateaulift behoort tot de categorie van de platformliften. Een platformlift is een lift die beschikt over een platform of een cabine die in vele openbare gebouwen gebruikt wordt. Met een platformlift is het heel makkelijk om bijvoorbeeld rolstoelgebruikers toegang te geven tot de bovenste verdieping van een gebouw of de andere verdiepingen.

Een hefplateaulift is een lift die beschikt over een plateau waarop de personen met een lichamelijke beperking kunnen plaatsnemen om op deze manier geen gebruik te moeten maken van de trap. Het grote voordeel van een hefplateaulift is het feit dat voor het plaatsen van dit soort liften meestal geen aanpassing aan uw huis of aan het gebouw hoeft gedaan te worden. Kortom als u een hefplateaulift aanschaft is er veel kans dat er geen structurele veranderingen moeten gebeuren aan uw huis.

Dankzij een hefplateaulift kan iemand met een lichamelijke beperking een minimale verticale hoogte overbruggen. De meeste hefplateauliften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten zoals mobiele formaten die makkelijk te gebruiken zijn op verschillende plaatsen in een gebouw en een schaarplatform die gebruikt kunnen worden om hele kleine niveauverschillen te overbruggen. Als u dus zoekt naar een oplossing om mensen met een rolstoel toch op de bovenverdieping van het huis te laten komen, dan is een hefplateaulift de oplossing bij uitstek om voor deze mensen het leven een stuk makkelijker te maken.

Tags: Klik hier voor L elementenKlik hier voor U elementen