Een traplift opent een hele nieuwe wereld voor u of voor uw familie, als u wat moeilijkheden hebt met de vaste trap op te gaan. Als u in een huis woont waar bijvoorbeeld de badkamer of de slaapkamer op de eerste verdieping is kunt u soms al eens wat meer problemen hebben om de trap te nemen. Bij het aanschaffen van een traplift kunt u toch nog altijd thuis blijven wonen en hoeft u dus niet te verhuizen.

Wat is nu eigenlijk een traplift? Een traplift is een stoel die zich door middel van een rail die vastgemaakt is op de trap of aan de muur kan bewegen. Een traplift is verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen en kleuren. Afhankelijk van uw eigen keuze kunt u de traplift die u huurt of koopt uitrusten of voorzien van heel wat comfortopties zoals bijvoorbeeld een afstandsbediening die er voor zorgt dat u de traplift terug kunt roepen.

Uit een onderzoek dat werd gevoerd door de stichting van consument en veiligheid werd er geconcludeerd dat er jaarlijks 8 000 senioren betrokken zijn bij een val veroorzaakt door een vaste trap. Zorg er dus voor dat uzelf en uw kinderen zeker zijn van uw veiligheid en ga voor een traplift. Een traplift is de ideale oplossing voor het geval een trap een hinderpaal wordt, de kosten voor het bouwen van een nieuwe kamer zijn heel wat hoger dan de kosten voor het aanschaffen van een traplift.

Als u over een huis beschikt waar er zich verschillende kamers bevinden op de eerste verdieping, maar u ondervindt wat moeilijkheden om de vaste trap te gebruiken, is een traplift de oplossing bij uitstek om het uzelf makkelijker te maken en op een veilig alternatief toch nog toegang te hebben tot de bovenste verdiepingen van uw huis.

Tags: Klik hier voor L elementenKlik hier voor U elementen